GönderenKonu: Doktorlar  (Okunma sayısı 10111 defa)

gülsüm

  • Forum Üyesi
  • İleti: 2
  • Üyelik Tarihi: 17-04-2012
RE:Doktorlar
Tarih : 19-04-2012 Saat : 14:29

açıklamanız için teşekkür ederim doktor bey.Peki bu 6ay-1 yaşına kadarki zamanda bebeğimizin durumu nasıl olur.İlaç tedaviside gerekecek mi.Birde pda yı açık tutmak için prostaglandin denen bir ilaç gerektiğini ve zor bulunduğunu okudum internette, bu doğru mu.Biz şuan cerrahpaşada takip ediliyoruz.Ama bebeğimizle ilgili bir yönlendirmede bulundurmuyorlar henüz.Bizde zaman az kaldığı için  endişeliyiz ve bebeğimiz için de şimdiden gideceğimiz hastaneyle bağlantıları yapmamız gerektiğini düşünüyoruz.iki hafta sonraki kontrolümüzde sezeryan için gün belirleyecekler.tarih belli olduğunda sizinle irtibata geçebiliriz.İlginiz için tekrar teşekkür ederim.


denizümra

  • Forum Üyesi
  • İleti: 3
  • Üyelik Tarihi: 23-11-2012
Yardım edin..Kalp ameliyatı geçiren kızım...Aort biküspit
Tarih : 31-05-2012 Saat : 15:47

merhaba doktor bey; kızım 30 Kasım 2011 de (20 günlükken) aort koarktastyon ameliyatı geçirdi.Doktor numan bey gerçekleştirdi operasyonu.. 29 Mayısda ilk kontrolümüze geldik bize önceden verilen epikriz raporunda kızımın aortik kapak biküspik darlık veya yetersizlik saptanmadığı yazmasına rağmen kontrolde aortik kapak biküsp kapak açılışı kısıtlı kapaktan CW dopplerle 20 mmHg gradiyetn elde edildiği belirtiliyor. ayrıca aortik ark ve isthmus diastolik uzanımı olmayan 30 mmHg gradiyent iken şimdi 24 mmHg gradiyent elde edlidi diyor... bize 6 ay sonraya tekrar kontrol verdiler ilaç yada herhangi bir işlem yapmadılar.. bu sonuçlardaki 2 fark kafamı karıştırdı. sizden bunun nedemek olduğunu kızımın hayatını etkileyecek ne gibi durum doğurduğunu benım ne yapmam gerektiği açıkça öğrenebilirsem çok rahatlamış olacağım..şimdiden tşkler...


özlem

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1
  • Üyelik Tarihi: 14-07-2012
merhaba doktor bey
Tarih : 14-07-2012 Saat : 09:15

benim kızım şuan tam 28 günlük... 14 günlükken kalbinde çift çıkımlı sağ ventrikül + vsd teşhisi kondu... hemen ankaraya bir hastaneye götürdük ve orda da çift çıkımlı sağ ventrikül dendi... ama doktor hanım aort çok fazla sağda... bizim için en uygun vaka değil dedi... ağustos 14 e anjiyo randevusu verildi..çok korkuyorum... ilk bebeğim... hastane ve doktor araştırması içerisindeyiz... bu kalp  hastalığında nasıl bir yol izlenir, eğer umut varsa sizede getirebilirim bebeğimi hocam... 


bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
RE:Yardım edin..Kalp ameliyatı geçiren kızım...Aort biküspit
Tarih : 30-10-2012 Saat : 20:36

Geçmiş olsun. Öncelikle endişelenilecek bir durum yok. Aort koarktasyonu ile birlikte biküspid aorta ve/veya aortik ark ve istmus darlıkları sık rastlanılan bir durum. Nitekim, çocuğun ilk ekosunda biküspid aorta yazılıp yazılmamış olmasının hiçbir önemi yok. Çünkü, biküspid aort kapak eğer darlık oluşturmuyorsa normal bir kapak gibi işlev görür ve hasta ömür boyu bu kapakla rahatça yaşayabilir. Sizin çocuğun biküspid aort kapağında da 20 mmHg gradient olması burada çok ciddi bir darlık olmadığını gösteriyor. (Aort kapakta 50 mmHg gradient oluşuncaya kadar genelde müdahale ihtiyacı olmuyor.) O yüzden biküspid kapakla ilgili bir problem yok. Bunun yanı sıra aortik ark ve istmustaki 24 mmHg gradientin de diastolik devamlılığı olmadığı için şu anda bir problem oluşturmayacağı açık. 6 aylık kontrollerle çocuk takip edilecektir. Eğer ileride aortik ark veya istmusta darlık artarsa buralara ameliyatsız balon veya stent uygulaması yapılabilir veya gerekmeyebilir de. Sizin çocuğunuzun doğduğunda maruz kaldığı durum göz önüne alınırsa bu ufak sorunların hiçbir önemi olmadığını göreceksiniz. Eğer doğduğunda mevcut olan ciddi koarktasyon ameliyatla düzeltilmeseydi hayatının devamı mümkün olmazdı.

Sağlıklı günler dilerim.

 

Op.Dr.Buğra HARMANDAR


bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
RE:çift çıkımlı sağ ventrikül + vsd
Tarih : 30-10-2012 Saat : 20:38

KLİNİĞİMİZDE ÇİFT ÇIKIMLI SAĞ VENTRİKÜL AMELİYATLARINI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRMEKTEYİZ. BAŞVURMANIZ HALİNDE YARDIMCI OLACAĞIZ.

 

OP.DR.BUĞRA HARMANDAR


 2