GönderenKonu: Doktorlar  (Okunma sayısı 10104 defa)

bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
Doktorlar
Tarih : 21-01-2012 Saat : 20:10

Bu bölümde pediatrik kalp hastalıkları ve cerrahisi ile ilgili bilgi almak veya paylaşımda bulunmak isteyen doktorlar birbirleriyle ve kendilerine soru yönelten hasta yakınları ile görüşebilirler. Aynı zamanda yapılacak bir kalp cerrahisi operasyonu için konu ile ilgili cerrahi uzman araştıran diğer branş hekimleri için de uygun bir paylaşım alanıdır.


ŞEYMA

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1
  • Üyelik Tarihi: 05-04-2012
RE:Doktorlar
Tarih : 05-04-2012 Saat : 19:05

Merhabalar. gelinimiz 6 aylık hamile. ancak 2 gün önce bebeğimizin önemli kalp sorunları olduğıunu öğrendik. kalp kapakçıklarından birisi gelişmemiş, damarlardaki sorunlardan dolayı temiz kan dolaşımı mümkün olmayacakmış,kalpte delik var ve kalbin bir yarısı diğer yarısını göre daha küçük, gelişmemiş. Ankaradaki doktorlar çok umutsuz konuşuyorlar. Gerçekten öyle mi yoksa şansımız var mı? Bize yardımcı olur musunuz?


bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
Hipoplastik sol kalp ?
Tarih : 09-04-2012 Saat : 23:10

Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun. Doğacak olan torununuzda hipoplastik sol kalp hastalığının olması muhtemel. Anne karnındaki tanılarda bazen ufak tefek hatalar olabiliyor. Yine de kalbin bir tarafı gelişmemiş dedikleri için hipoplastik sol kalp veya triküspid atrezisi hastalıklarından birinin olabileceğini düşünüyorum. Her iki hastalığın da cerrahi tedavisi hastanemizde yapılmaktadır. Her iki hastalık için de aşamalı olarak 2-3 ameliyat gerekiyor. Riski yüksek ameliyatlar olmasına karşın hastanemizde uzun yıllardır bu konuda ciddi bir tecrübe birikimi mevcut. Doğum sonrası bize ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışacağız. 

Op.Dr.Buğra HARMANDAR

Dr.Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Pediatrik Kalp Cerrahisi Bölümü



gülsüm

  • Forum Üyesi
  • İleti: 2
  • Üyelik Tarihi: 17-04-2012
RE:Doktorlar
Tarih : 17-04-2012 Saat : 16:31

merhaba doktor bey.Şuan 33 haftalık gebeyim.3 hafta önce bebeğimde triküspit yetersizlik ve sağ ventrikülde hipoplazi görüldü.Fetal eko yaptırmamız istendi.Fetal eko sonucunda pulmoner atrezi tanısı kondu.Doğumdan hemen sonra cerrahi müdahaleye ihtiyacı olacak dendi.Şuan belirsizlik içindeyiz.Ne yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz..Ameliyat böyle bir durumda kaçınılmazmıdır.Başka alternatifimiz yokmu! 


bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
Pulmoner atrezi
Tarih : 19-04-2012 Saat : 01:08

Geçmiş olsun. Pulmoner atrezi bulunan sağ ventrikül hipoplazileri veya triküspid kapak atrezileri (yani kalbin sağ tarafının veya sağ kalp kapakçığının gelişmemiş olması durumu) sıkça rastladığımız bir durum. Bu tür hastalarda doğum sonrası 2 yol izliyoruz. Eğer akciğere anne karnında kan götüren PDA isimli damar yapı itibariyle uygun ise ameliyatsız anjio ile bu damara stent yerleştiriyoruz ve bu şekilde çocuğu 6 ay - 1 yaşına kadar getirdikten sonra 2 aşamalı ameliyatla kalbindeki anomaliyi düzeltiyoruz. 2. seçenek olarak PDA damarı stentlemeye uygun olmayan hastalarda ise doğum sonrası birkaç hafta içerisinde BT shunt adını verdiğimiz bir ameliyatla akciğer damarına kan götürecek şekilde suni bir damar yerleştirerek hastayı bu şekilde 6 ay - 1 yaşına kadar takip edip ardından 2 aşamalı ameliyatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Sık olarak uyguladığımız bu ameliyatların hastanemizdeki hayatta kalım oranları Dünya standartları seviyesinde olup bu konuda geniş bir tecrübeye sahibiz. Doğum sonrası bizimle irtibat kurarsanız yardımcı olacağız. (İrtibat numaralarım site içerisinde mevcut.)

Saygılarımla,

Op.Dr.Buğra HARMANDAR

Dr.Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Pediatrik Kalp Cerrahisi Bölümü


 


 1