GönderenKonu: Kalp ameliyatı geçirmiş hastalar  (Okunma sayısı 6986 defa)

bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
Kalp ameliyatı geçirmiş hastalar
Tarih : 21-01-2012 Saat : 20:07

Bu bölümde pediatrik (çocuk) kalp cerrahisi ameliyatı geçirmiş hastaların yakınları diğer hasta yakınları veya uzman doktorlarla görüşebilir ve soru sorabilirler.


denizümra

  • Forum Üyesi
  • İleti: 3
  • Üyelik Tarihi: 23-11-2012
Yardım edin..Kalp ameliyatı geçiren kızım...Aort biküspit
Tarih : 31-05-2012 Saat : 15:41

merhaba; kızım 30 Kasım 2011 de (20 günlükken) aort koarktastyon ameliyatı geçirdi.Doktor numan bey gerçekleştirdi operasyonu.. 29 Mayısda ilk kontrolümüze geldik bize önceden verilen epikriz raporunda kızımın aortik kapak biküspik darlık veya yetersizlik saptanmadığı yazmasına rağmen kontrolde aortik kapak biküsp kapak açılışı kısıtlı kapaktan CW dopplerle 20 mmHg gradiyetn elde edildiği belirtiliyor. ayrıca aortik ark ve isthmus diastolik uzanımı olmayan 30 mmHg gradiyent iken şimdi24 mmHg gradiyent elde edlidi diyor... bize 6 ay sonraya tekrar kontrol verdiler ilaç yada herhangi bir işlem yapmadılar.. bu sonuçlardaki 2 fark kafamı karıştırdı. sizden bunun nedemek olduğunu kızımın hayatını etkileyecek ne gibi durum doğurduğunu benım ne yapmam gerektiği açıkça öğrenebilirsem çok rahatlamış olacağım..şimdiden tşkler...


bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
Aort Koarktasyonu
Tarih : 31-05-2012 Saat : 17:13

Geçmiş olsun. Öncelikle endişelenilecek bir durum yok. Aort koarktasyonu ile birlikte biküspid aorta ve/veya aortik ark ve istmus darlıkları sık rastlanılan bir durum. Nitekim, çocuğun ilk ekosunda biküspid aorta yazılıp yazılmamış olmasının hiçbir önemi yok. Çünkü, biküspid aort kapak eğer darlık oluşturmuyorsa normal bir kapak gibi işlev görür ve hasta ömür boyu bu kapakla rahatça yaşayabilir. Sizin çocuğun biküspid aort kapağında da 20 mmHg gradient olması burada çok ciddi bir darlık olmadığını gösteriyor. (Aort kapakta 50 mmHg gradient oluşuncaya kadar genelde müdahale ihtiyacı olmuyor.) O yüzden biküspid kapakla ilgili bir problem yok. Bunun yanı sıra aortik ark ve istmustaki 24 mmHg gradientin de diastolik devamlılığı olmadığı için şu anda bir problem oluşturmayacağı açık. 6 aylık kontrollerle çocuk takip edilecektir. Eğer ileride aortik ark veya istmusta darlık artarsa buralara ameliyatsız balon veya stent uygulaması yapılabilir veya gerekmeyebilir de. Sizin çocuğunuzun doğduğunda maruz kaldığı durum göz önüne alınırsa bu ufak sorunların hiçbir önemi olmadığını göreceksiniz. Eğer doğduğunda mevcut olan ciddi koarktasyon ameliyatla düzeltilmeseydi hayatının devamı mümkün olmazdı.

Sağlıklı günler dilerim.

 

Op.Dr.Buğra HARMANDAR


ahmetatasoy76

  • Forum Üyesi
  • İleti: 2
  • Üyelik Tarihi: 30-10-2012
BAT TEŞHİSİYLE JATEN AMELİYATI OPERE OLAN
Tarih : 30-10-2012 Saat : 13:53

07.09.2011 tarih doğumlu ve 15.09.2011 tarihinde BAT teşhisiyle hastanenizde  jaten ameliyatı olan oğlumun olağan 1 yaşındaki kontrollerinde sol ventrikül çıkış yolunda 65-70 mmhg ya varan gradiyent tespit edildi. Bize bilgi verildi ama bizler daha detaylı bilgi albilir miyiz? bu darlığın açılması için yapılacak anjio daki başarı oranı ? ya da gerekli olduğu takdirde revize ameliyatı ne zaman yapılır ?  Öncelikle oğlumuzun takibi yapan dr. abdullah bey , ameliyatını gerçekleştiren dr. ahmet ve dr. numan bey olmak üzere tüm pediatri bölümlerinde görev yapan tüm birim ve personele başarılar diler  teşekkürlerimizi sunarız


bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
RE:Kalp ameliyatı geçirmiş hastalar
Tarih : 30-10-2012 Saat : 20:29

Geçmiş olsun,

 

Sol ventrikül çıkım yolunda 65-70 mmHg gradient (yani darlık) bulunan böyle bir çocukta şikayet meydana geldiğinde yani çabuk yorulma, beslenirken yorgun düşme, sık nefes alma vb. şikayetler meydana geldiğinde müdahale etmek gerekir. Anjio ile açılma oranının düşük olduğunu söyleyebilirim. Ameliyatla çıkım yolu darlığı giderilebilir. Her ne kadar ikinci ameliyat çok kolay olmasa da kliniğimizde bu konuda ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe bulunmaktadır. İhtiyaç olduğunda müdahale edeceğiz. 

Saygılarımla,

 

Op.Dr.Buğra HARMANDAR


 1