GönderenKonu: Kalp ameliyatı planlanan hastalar  (Okunma sayısı 23054 defa)

bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
Kalp ameliyatı planlanan hastalar
Tarih : 21-01-2012 Saat : 20:04

Bu bölümde pediatrik (çocuk) kalp cerrahisi ameliyatı planlanan hastaların yakınları diğer hasta yakınları veya uzman doktorlarla görüşebilir ve soru sorabilirler.


mete eren

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1
  • Üyelik Tarihi:
RE:Kalp ameliyatı planlanan hastalar
Tarih : 01-08-2012 Saat : 23:50

merhaba bugün 41 günlük olan bi erkek bebeğim var bebeğim doğduğunda DORV,VSD,Pulmoner Atrezi ,PDA Tanısı koyuldu.

yorum:kalp boşlukları normalden geniştr IVS'de VSD vardır Aorta ve pulmoner arter sağ ventrikülden çıkmaktadır.,aorta sağdadır .Pulmoner kapak atretiktir,ana PA ve dalları iyi gelişömiştir,duktal akımla dolmaktadır,Arkus sağ seyirlidir koarktasyon yoktur

 tanısı ve yorumu yukardaki gibi olan oğlumun hasatalığında anjiyo olması gerektiği söylendi adanadaki dr 6aylıkken bursadaki dr 3 aylıkken olması gerektini sölediler şant ameliyatına gerek görmediler sizce anjiyo ve ameliyat iöçin doğru tarih nedir teşekkürler şimdiden


bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
RE:Kalp ameliyatı planlanan hastalar
Tarih : 08-08-2012 Saat : 22:32

Selamlar,

Böyle bir çocuğu 3 ay - 6 ay bekletmek doğru değil. PDA kapanabilir ve akciğer damarlarına kan akışı durabilir. Hastayı en kısa zamanda hastanemize veya bir pediatrik kardiyoloji ünitesine götürmenizi tavsiye ederim.

 

Op.Dr.Buğra HARMANDAR


samhu01

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1
  • Üyelik Tarihi: 27-09-2012
RE:Kalp ameliyatı planlanan hastalar
Tarih : 27-09-2012 Saat : 18:11

45 aylık kızımda VSD teşhisi 15 günlükken konuldu ve o günden bu yana düzenli olarak kontrol altında. ilk 14 ay enapril, digi ve lasix kullandık ancak daha sonra hiç bir ilaç kullanmadık. ilaçları kullandığımız süre içerinde ciddi kilo sorunumuz vardı, (18 aylıkken 7,5 kg dı) ancak boy uzaması devam ettiği için ve doğum kilosu da 2,5 kg olduğundan herhangi bir müdehaleye gerek görülmedi ve doğal akışına bırakıldı. ama daha sonrasında boy ve kilomuz normale geldi yavaş yavaş. şimdi 14 kg ve 98cm. boyunda. kızım bu süreçte deliğini kapatmaya çalışmakla birlikte, henüz başaramadı ve aort yetmezliği gündeme geldiği için şimdi ameliyat planlanıyor. bu ameliyatlarda süre nedir ve nasıl işler. ameliyat sonrasında bizi neler bekliyor. bu ameliyatlar nerelerde yapılıyor, ne kadar sürede ameliyata hazırlanılabiliyor. ameliyata karar verildiğinde hemen ameliyat edilebiliyormu?

ilginiz için çok teşşekkür ederim.


bugra

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 09-04-2012
RE:Kalp ameliyatı planlanan hastalar
Tarih : 30-09-2012 Saat : 20:57

Öncelikle geçmiş olsun,

 

VSD'ler doğumdan itibaren tespit edilebilmekle birlikte hepsine acil ameliyat gerekmemektedir. Küçük VSD'ler önemsiz olup ömür boyu ameliyat gerektirmeyebileceği gibi büyük VSD'ler hayatın ilk yılı hatta ilk ayları içerisinde ameliyat gerektirebilir. Sizin kızınızda olduğu gibi aort kapak yetersizliğine yol açabilen subaortik yani aort kapak altında yer alan VSD'ler eğer küçük ise ve aort kapak yetersizliğine yol açmıyorsa hasta büyüyünceye kadar beklenebilir. Düzenli eko takipleri ile kontrol edilen bu VSD'lerde eğer aort kapak yetersizliği oluşmaya başlarsa en kısa zamanda ameliyat edilmelidirler. Çünkü bozulan bir aort kapağın geri dönüşü yoktur ve ileride aort kapağın mekanik bir kapakla değiştirilmesini gerektirebilecek ameliyat ihtiyacı gösterebilirler. Dolayısı ile kızınızın artık cerrahi müdahaleye ihtiyacı olduğunu ve beklemenin gereksiz olduğunu söyleyebiliriz. Bu safhadan sonra delik artık kendi kendine de kapanamaz. Bu tür deliklerin cerrahi olmadan anjio ve katater ile kapatılması da mümkün değildir. Bu ameliyatlar çocuk kalp cerrahisi yapılan pekçok hastanede yapılabiliyor. Fakat yine de bu hastaneler arasında tecrübesi en fazla olan ve yıllık ameliyat sayısı en fazla olanları tercih etmekte fayda var. Bu açıdan yıllık 750 çocuk açık kalp ameliyatı ile 2012 yılında Young Investigation Award ödülünü almış bir merkez olarak size Dr.Siyami Ersek Hastanesini tavsiye edebilirim. Hastaların ameliyata hazırlığı yalnızca birkaç gün sürmekle birlikte ameliyat sonrası hastanede kalış süremiz ortalama 1 haftadır. Ameliyat için bekleyen çok sayıda hastamız olmasına rağmen elimizden geldiğince hızlı sürede bekleyen hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğer bizimle temas kurarsanız size yardımcı olacağız.

 

Op.Dr.Buğra HARMANDAR

Dr.Siyami Ersek Hastanesi

Çocuk Kalp Cerrahisi Bölümü

dr.bugra@gmail.com


 1  ...